İqlim Dəyişikliyi Salmonella infeksiyası riskini artıracaq
İqlim dəyişikliyi çirklənmiş qidalardan salmonella riskini artıracaq, yeni bir araşdırma xəbərdar edir. Tədqiqatçılar bildiriblər ki, artan hava rütubəti kahı kimi yarpaqlı göyərtilərin yarpaq ləkəsi kimi bakterial xəstəliklərdən əziyyət çəkmə ehtimalını artırır.
QHT.az xəbər verir ki, öz növbəsində, bu bakterial xəstəliklər Salmonellaların yarpaqlı göyərtilərdə sağ qalmasına kömək edə bilər və insanlarda qida yoluxucu xəstəliklərin riskini artırır.
Təzə məhsullar çirklənmənin ən çox yayılmış yoludur, çünki Salmonella bir çox məhsulda sağ qalır və uzun müddət torpaqda qalır. Laboratoriya təcrübələrində tədqiqatçılar göyərtilərin yarpaq ləkəsi bakteriyasına və ya salmonella bakteriyasına necə məruz qaldığına dair müxtəlif fikirlər səsləndirdilər.
Pərvanə Fərhadqızı