Qaynadılanda orqanizmə daha çox fayda verən...
Mütəxəssislər tam qidalanmaq üçün həmişə bişirilməli və istehlak edilməli olan beş tərəvəzin adını çəkiblər.
QHT.az xəbər verir ki, bu tərəvəzlər qaynadılanda daha sağlamdır. Birincisi ispanaqdır. Bu, ən sağlam yarpaqlı tərəvəzlərdən biridir.
Şirin kartof: Şirin kartofun qaynadılması daha çox beta-karoteni saxlayır və qida maddələrini daha tez həzm edir.
Göbələklərin tərkibində çoxlu miqdarda antioksidant olan ergotionin var ki, bu da yemək zamanı ifraz olunur. Bu antioksidanlar bədəndə oksidləşdirici stressə səbəb olan "sərbəst radikalları" məhv etməyə kömək edir.
Yaşıl lobya müxtəlif həzm problemlərinə səbəb ola biləcək birləşmələri ehtiva edir. O həm də dadı, həzm qabiliyyətini və antioksidant tərkibini yaxşılaşdırır.
Badımcanın buxarda bişirilməsi onun qida komponentlərinin öd turşuları ilə birləşməsinə imkan verir, qaraciyərə xolesterolu daha asan parçalamağa və onun qan dövranında mövcudluğunu azaltmağa imkan verir.
Pərvanə Fərhadqızı