Turistlərə bayramlarda qida təhlükəsizliyi məsləhətləri - Necə zəhərlənməmək olar?
Bayram mövsümündə "hər şey daxil" formatında kurortlarda qida təhlükəsizliyinə diqqət yetirmək vacibdir.
QHT.az xəbər verir ki, Good to Go səyahət sığortası üzrə mütəxəssis Qrant Vinter, inkişaf etməkdə olan ölkələrdə qida və içkilərin mikroblar və patogenlər ehtiva edə biləcəyini xəbərdarlıq edir. Sağlam qalmaq üçün aşağıdakı məsləhətləri təqdim edir:
- Qablaşdırılmış su içmək - Butulkada suyun qapağının düzgün bağlandığından əmin olun.
- Bufetə erkən gedin - Uzun müddət oturmuş yeməklərdən çəkinin, təzə yemək alın.
- İçkilərə buz əlavə etməyin - Buzun təmizlənməmiş kran suyundan hazırlandığını nəzərə alaraq əlavə etməyin.
- Qida zəhərlənməsindən xəbərdar olun - Ekzotik yeməklərin təhlükəsiz olduğundan əmin olun.
- Şəxsi gigiyenaya diqqət yetirin - Əllərinizi tualetdən sonra və yeməkdən əvvəl yuyun, spirt tərkibli əl gelindən istifadə edin.
Pərvanə Fərhadqızı