Çörəyi soyuducuda saxlamaq onu daha sağlam edir
Çörəyi soyuducuda saxlamaq onun sağlamlığını qoruyur, çünki temperatur nişastanın bioavailliyinə və qan şəkərinin səviyyəsinə təsir edir.
QHT.az xəbər verir ki, bişdikdə nişasta bədən tərəfindən daha asan əmilən yarı bərk gelə çevrilir. Ancaq çörək soyuduqda, gel yenidən sərtləşir və hüceyrələrin tərkibində olan qlükozaya çatmasını çətinləşdirir.
Tədqiqatlar göstərib ki, çörəyi dondurucuda saxlamaq qanda şəkərin və insulinin artmasının qarşısını alır, metabolik pozğunluqlar və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. Mikrodalğalı soba, toster və ya tavadan istifadə kimi çörəyi əritmək və qızartmaq üsulları da bədəndəki qlükoza səviyyəsini azalda bilər. Çörəyin dondurulması, əridilməsi və sonra qızardılması xüsusilə effektivdir ki, bu da eksperiment iştirakçılarının 39%-ə qədərində qlükoza səviyyəsinin azalmasına səbəb ola bilər.
Pərvanə Fərhadqızı