Google istifadəçilərinə 2023-cü il dekabrın 1-dək hesablarını silə biləcəyini xatırladıb. Üstəlik, bu cür hesablar tərəfindən Drive, YouTube və Google Fotoda toplanan bütün məlumatlar da təhlükə altına düşəcək.

QHT.az xəbər verir ki, bu barədə ilk dəfə may ayında xəbərdarlıq edilib. Qaydalara əsasən, əgər onların hesabı iki il və ya daha çox müddət ərzində fəaliyyətsizdirsə, korporasiya istifadəçi məlumatlarını saxlaya bilməz. Problem ondadır ki, xatırlatma e-poçtları uzun müddət istifadə olunmayan hesablara göndərilir, buna görə də onların oxunma ehtimalı çox aşağıdır.

Google-un hesabınızı silməsinin qarşısını almaq üçün nə edə bilərsiniz?

Sizə yalnız smartfon və ya kompüterinizdə hesabınıza daxil olmaq və istənilən hərəkəti yerinə yetirmək lazımdır: məktub yazmaq və ya cavab vermək, axtarış sorğusu daxil etmək və ya heç olmasa YouTube-da videonu bəyənmək. Bundan sonra Google ən azı iki il ərzində hesabınıza toxunmayacaq. Buna görə də, dəyərli məlumatları olan tərk edilmiş bir Google hesabınız varsa, ona gedin və bəzi tədbirlər görün. Əks halda, şirkət bir neçə ay ərzində bərpa imkanı olmadan profilinizi siləcək və onunla birlikdə bütün e-poçt, Google Diskdəki sənədlər, Google Fotodakı fotoşəkillər və digər məlumatlar.

Qeyd etmək lazımdır ki, bu xatırlatma yalnız adi pulsuz Google hesablarına aiddir. Qeyri-aktiv korporativ və ya təhsil hesabları təsirlənməyəcək. 

 

Pərvanə Fərhadqızı